CASE STUDY

Lifehouse Preschool

From a singular grassy campus to a diverse collection of native plants. Lifehouse Preschool is creating spaces that help connect students to nature.

INITIAL GOALS

Everything communicates something. The Lifehouse Preschool leadership team clearly understands this and has rethought what the landscape at the entrance of their school communicates.

Sure, an entrance filled with green grass would be clean and predictable, but Lifehouse saw an opportunity to create a space that spoke of their commitment to childhood development which is centered around kids learning through their senses.

ROZELLE SOLUTION: HABITAT LEARNING GARDEN

After agreeing on a vision for the entrance, our team created a garden that would attract butterflies and birds, providing kids with a unique experience to get up close with nature while attending school. Now the landscape around the campus conveys a message to those who visit that Lifehouse values beauty, sustainability and connection.

More than just a beautiful landscape, the Lifehouse Preschool space is complete with native prairie grasses and sedges, a trail through the gardens, a dry creekbed, and a diversity of native flowering plants that will continue to aid in the school’s mission of providing kids the opportunity to connect with nature throughout the entire year.

BEFORE & AFTER

Slide to see the transformation