CASE STUDY

Bienz Property

From mowing nightmare to an inviting home with curb appeal built on natural stone and native plants.

INITIAL GOALS

Everything communicates something. This is something that the Lifehouse Preschool team clearly understood when thinking about the entrance to their school.

Sure, an entrance filled with green grass would be functional, but Lifehouse saw an opportunity to create a space that supported their commitment to learning.

ROZELLE SOLUTION: HABITAT GARDEN FOR LEARNING

After agreeing on a vision for the entrance, our team began creating a butterfly and bird habitat garden that would convey that Lifehouse is a unique school connected to the beauty of nature.

More than just a beautiful landscape, the Lifehouse Preschool space is complete with prairie grasses, a trail through the gardens, and flowering native plants that will continue to aid the school’s mission of childhood development for years to come!

BEFORE & AFTER

Slide to see the transformation